Ketua Pegawai Eksekutif yang dilantik Naser Haghamed di Islamic Relief Worldwide

Naser

Naser Haghamed menggantikan Dr Mohamed Ashmawey yang meninggalkan organisasi pada akhir tahun 2015 sebagai CEO baru Islamic Relief Worldwide. Salah satu tugas pertamanya dalam peranannya adalah untuk mewakili IRW pada penandatanganan rasmi Perjanjian Paris tentang Perubahan Iklim di New York minggu ini, sebagai sebahagian daripada delegasi yang menyampaikan Deklarasi Islamic tentang Perubahan Iklim.

Haghamed mempunyai sejarah yang panjang dengan warga Islamic Relief, bekerja dalam beberapa jawatan selama dua dekad yang lalu termasuk IT, Sokongan, Program Antarabangsa, Akademi Islamic Relief dan TIC International – anak syarikat perdagangan Islamic Relief yang meliputi kitar semula pakaian dan kedai amal.

Naser Haghamed

Mengulas mengenai pelantikannya, Haghamed berkata:

“Ia adalah merendahkan diri saya untuk dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Islamic Relief Worldwide dan diberi peluang untuk terus berkhidmat kepada berjuta-juta orang yang menyokong organisasi ini di seluruh dunia. Keadilan gender, perubahan iklim dan mengurangkan risiko dari bencana adalah kawasan di mana saya percaya kita boleh membuat kemajuan yang besar. Saya amat berharap untuk meneruskan hubungan yang berbeza dengan jabatan UK (DFID), PBB, EU dan lain-lain kerana kami terus berusaha untuk menangani isu penting berkenaan masa kami, seperti menyokong para korban krisis Syria dan reformasi kemanusiaan.”

Isnin 18 April 2016

Sumber : http://www.islamic-relief.org/naser-haghamed-appoi…