Istiqomah Beri Bantuan

Kampar, 7 Ogos 2018 – Bank MBSB dengan usahasama Islamic Relief Malaysia (IRM) menyempurnakan Majlis Penyerahan Kunci Rumah Program Sejahtera MBSB kepada penerima manfaat di bawah projek Pembangunan Komuniti.

 

Ketua Pegawai Eksekutif IRM, Zairulshahfuddin Zainal Abidin berkata, “
IRM ini wujud seperti jambatan untuk menghubungkan kami dengan mereka yang memerlukan. Program pada hari ini menyaksikan bahawa IRM tidak lupa dengan masyarakat setempat.”

 

Dalam pada itu, beliau menjelaskan IRM merupakan pemudah cara kepada setiap penerima manfaat melalui bantuan-bantuan serta projek-projek yang dijalankan.

 

Ketua Jabatan Komunikasi Strategik Bank MBSB, Zuhaznim Izzuddin turut berasa positif atas usahasama pihak MBSB dan IRM kerana program ini dilihat dapat memberi impak yang besar kepada penerima manfaat.

 

“Kita telah bekerjasama dengan IRM sejak 2016 dalam mencari penerima manfaat untuk Program Sejahtera MBSB dan tahun lalu kami telah berjaya memberi sumbangan kepada lebih 30 penerima dengan kerjasama IRM,” jelas Zuhaznim ketika ditemui.

 

IRM berharap agar kerja-kerja kemanusiaan dan bantuan akan terus diperjuangkan demi kebaikan penerima manfaat pada masa akan datang.