IRM Terima Kunjungan Khas IR Canada

Bandar Baru Bangi, 13 Apr 2018 – Islamic Relief Malaysia (IRM) menerima kunjungan khas daripada sukarelawan Islamic Relief Canada seramai sembilan orang dalam usaha meningkatkan ukhuwah antara satu sama lain.

 

Kunjungan itu disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif IRM, Zairulshahfuddin Zainal Abidin dengan harapan agar setiap sukarelawan biarpun daripada pelbagai latar belakang dapat menghayati perbezaan budaya dan struktur pemikiran.

 

Katanya, “Saya harap setiap daripada anda akan dapat mempelajari apa yang kami usahakan di Malaysia dan ia sudah tentunya berbeza dengan Canada.”

 

Dalam pada itu, sukarelawan dari Canada akan diberi peluang untuk melawat projek-projek kemanusiaan yang dijalankan di Malaysia sebagai pendedahan kepada mereka dalam memahami kesukaran yang dihadapi oleh sesetengah masyarakat di negara ini.

 

Peserta-peserta ini turut menjalani Kursus Induksi Sukarelawan yang dikelolakan oleh pihak IRM agar mereka lebih bersedia sepanjang keberadaan mereka di Malaysia.

 

Untuk maklumat, peserta berkenaan akan bergabung tenaga bersama warga IRM dalam aktiviti kemanusiaan di Malaysia selama 10 hari.