Jualan Kebajikan But Kereta – Let’s Go Green!

PUTRAJAYA, 1 Okt. 2016 – Charity Car Boot Sales (CBS) anjuran Islamic Relief Malaysia (IRM) berjaya menarik perhatian warga Putrajaya dan kawasan sekitarnya. Program ini telah diadakan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) dengan tema “Lets Go Green”.

Bersesuaian dengan tema alam sekitar, setiap vendor perlu memastikan barangan yang dijual adalah barangan kitar semula. Vendor tidak digalakkan untuk menjual barangan baru, makanan dan minuman. Antara aktiviti lain yang dijalankan adalah seperti rekaan inovasi dari barangan kitar semula, sembang santai bersama tetamu undangan dan “Speakers corner”.

Program yang bermula seawal 7.30 pagi ini berjaya mengumpulkan seramai 25 vendor. Dengan penyewaan tapak serendah RM20, program ini berjaya menarik minat vendor luar termasuk dari Perak, Johor Bharu dan lain-lain. Menarik pada CBS kali ini, seorang pensyarah dari UKM membawa pelajar-pelajarnya untuk terlibat sama bagi memberikan sokongan dan pendedahan mengenai aktiviti kemasyarakatan seterusnya mengaplikasikan terus ilmu tersebut.

Kedatangan penyanyi nasyid popular, Daqmie bersama personaliti TV, Ustaz Shahrul Faizie sedikit sebanyak menyerikan program dengan nyanyian dan sembang santai.

Jika berminat untuk menyertai program Charity Car Boot Sales (CBS) pada masa akan datang, anda boleh menghubungi Bro Haris, 011-12613577.