IRM Kongsi Pengalaman Bersama Ibu Bapa

Shah Alam, 3 Mac 2018 – Islamic Relief Malaysia (IRM) berkesempatan untuk berkongsi pengalaman mengenai misi-misi kemanusiaan yang pernah dijalankan sepanjang beroperasi bersama para ibu bapa di Sekolah Tinta.

 

Pengalaman itu dikongsi oleh Ketua Pegawai Eksekutif IRM, Zairulshahfuddin Zainal Abidin yang menyatakan bahawa misi-misi kemanusiaan yang dijalankan adalah bergantung kepada niat individu dalam membantu mereka yang memerlukan.

 

Ia selari dengan visi organisasi ini yang menegaskan kepentingan sikap prihatin dan tanggungjawab sosial dalam memacu dunia ke arah yang lebih positif.

 

Program yang bertemakan “First We Need Love” itu turut mengajak para ibu bapa untuk menggembleng tenaga bersama IRM dalam misi kemanusiaan melalui kemahiran dan kekuatan yang dipimpin oleh setiap insan.

 

Menurut pengasas Sekolah Tinta, Zaliza Alias, “melalui kasih sayang, kita bertanggungjawab untuk membina kepercayaan dalam diri ibu bapa bagi membantu mereka memahami kerja-kerja kemanusiaan yang diusahakan oleh IRM.”

 

Tambahnya, program ini merupakan satu inisiatif yang berupaya untuk memupuk nilai kepercayaan melalui mesej-mesej yang disampaikan semasa sesi perkongsian.

 

Beliau turut melihat IRM sebagai sebuah badan kemanusiaan yang sentiasa berfikiran ke hadapan dan begitu fokus dalam membantu mengurangkan penderitaan yang dialami oleh golongan yang kurang bernasib baik.

 

Program “First We Need Love” ini turut mendapat sambutan baik oleh atlet boling negara iaitu Shalin Zulkifli.