Ikatan Ukhuwah Tetap Diteruskan

Kajang, 20 Apr 2018 – Hubungan kasih sayang yang terjalin antara pihak Islamic Relief Malaysia (IRM) dan sukarelawan Islamic Relief Canada (IRC) kekal utuh walaupun program kemanusiaan fasa satu ini telah sampai ke titik akhir.

 

Ketua Pegawai Eksekutif IRM, Zairulshahfuddin Zainal Abidin berharap agar perjuangan dalam misi kemanusiaan akan terus mengeratkan persahabatan antara dua entiti besar ini.

 

“Saya harap program seperti ini akan menjadi sebahagian daripada ikatan ukhuwah yang kuat antara Islamic Relief Malaysia dan Islamic Relief Canada,” katanya ketika berucap.

 

Beliau turut mengalu-alukan kedatangan para sukarelawan pada masa akan datang dalam usaha mencapai misi dan visi utama IRM.

 

Selain itu, sukarelawan IRC, Safia Khan juga merafakkan rasa kesyukurannya terhadap IRM dalam memberi pendedahan secara menyeluruh kepada misi-misi kemanusiaan yang diusahakan oleh IRM.

 

“Saya bersyukur kerana IRM telah merapatkan saya dengan anak-anak di sini dan berharap agar perhubungan ini akan terus kekal,” jelasnya.

 

Untuk maklumat, majlis penutupan itu diakhiri dengan penyampaian cenderahati kepada sukarelawan yang terlibat.

 

Oleh: News, Media and Publication, Communication & Campaign.