Auto Debit

ISLAMIC RELIEF MALAYSIA
Sumbangan Bulanan

AUTODEBIT

ALIRAN PROSES AUTODEBIT MAYBANK UNTUK POTONGAN BULANAN

1. Muat turun borang Autodebit Maybank di bawah: 

2. Isikan borang di bahagian B dan C. Sila rujuk contoh borang di bawah:

3. Hantar borang beserta salinan IC (depan & belakang) kepada emel Hafiz.Majid@islamic-relief.org.my atau hubungi Encik Hafiz di talian 014-5067488.

SOALAN LAZIM BERKENAAN AUTODEBIT (SOALAN UMUM)

S1: Apakah autodebit?

Jawapan:

Autodebit adalah kaedah pembayaran yang membolehkan pembayaran sumbangan anda dikeluarkan secara elektronik daripada akaun Maybank anda yang ditetapkan. Anda adalah satu-satunya pihak yang memberi kebenaran untuk melakukan autodebit.

S2: Bagaimanakah autodebit berfungsi?

Jawapan:

Setiap bulan, jumlah sumbangan anda akan ditarik daripada akaun Maybank anda yang anda tentukan, seolah-olah anda telah menulis cek.

S3: Kenapa Islamic Relief Malaysia menyediakan autodebit?

Jawapan:

Islamic Relief Malaysia menyediakan perkhidmatan ini kepada penderma kerana ia selamat, cepat dan mudah. Tidak perlu ingat tarikh untuk membuat pembayaran, tidak perlu menulis cek, atau membayar pos untuk menghantar cek. Risiko pembayaran tertangguh dikurangkan kerana pembayaran anda diserahkan secara automatik pada tarikh yang ditetapkan. Selain itu, penarikan balik jelas dipaparkan pada penyata bank anda, menjadikannya lebih mudah untuk menjejaki kewangan.

S4: Bagaimana saya mendaftar untuk autodebit?

Jawapan:

Setiap penderma perlu melengkapkan borang Autodebit Maybank yang boleh dimuat turun pada pautan di atas. Sila serahkan borang Autodebit Maybank bersama salinan IC (depan & belakang) kepada kepada emel Hafiz.Majid@islamic-relief.org.my atau hubungi Encik Hafiz di talian 014-5067488.

S5: Bilakah auto debit berkesan selepas saya mendaftar?

Jawapan:

Sekiranya pendaftaran anda diterima pada atau sebelum 20hb, maka pembayaran anda akan didebitkan secara automatik daripada akaun anda pada 2 haribulan, untuk bulan berikutnya.


Sekiranya pendaftaran anda diterima selepas 20hb, maka pembayaran anda akan didebitkan secara automatik daripada akaun anda pada 2 haribulan, untuk 2 bulan berikutnya.

S6: Jika saya mendaftar, berapa jumlah debit automatik yang akan dikeluarkan dari akaun bank saya?

Jawapan:

Apabila autodebit dimulakan, sebarang baki akan diambil dari akaun. Jika ada tunggakan, sila hubungi Islamic Relief Malaysia untuk membincangkan bagaimana cara terbaik untuk "membuat bayaran".

S7: Apakah bukti yang harus diserahkan Bersama "Borang Autodebit Maybank"?

Jawapan:

Borang kebenaran autodebit  mesti dikemukakan bersama salinan fotostat Kad Pengenalan.